• Tiramisu

    31. octubre 2018 I No hay comentarios
    tiramisu
    Ingredience (cca 10 porcí):
    • 500 g mascarpone
    • 300 g cukrářských piškotů
    • 145 g cukru krupice
    • 6 větších vajec
    • špetka soli
    • 150 ml uvařené kávy
    • kakao na ozdobu
    • trocha likéru (nemusí být)
    Postup:

    Uvařím kávu, případně do ní přidám likér, a nechám vychladnout. Oddělím žloutky od bílků, bílky dám do lednice. Mascarpone vymíchám s cukrem na hladký krém, do kterého postupně přidám žloutky. Z bílků a špetky soli vyšlehám sníh a jemně ho vmíchám do připraveného krému.

    A je na čase začít skládat tiramisu. Nejprve z cukrářských piškotů vytvořím první vrstvu (dám je cukrovou stranou dolů), kterou pokapu vychladlou kávou tak, aby se do piškotů vpila, ale ne tolik, aby je rozmočila. Na druhou vrstvu použiju přibližně polovinu připraveného krému, kterou pokladu pokapanými piškoty; poslední vrstvou je krém.

    Vzniklé tiramisu posypu kakaem a dám ztuhnout do lednice – ideálně přes noc.

    5/5 - (3 votos)
    Deja una respuesta

    Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

    Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.