• Tiramisu

    31. října 2018 I Žádné komentáře
    tiramisu
    Ingredience (cca 10 porcí):
    • 500 g mascarpone
    • 300 g cukrářských piškotů
    • 145 g cukru krupice
    • 6 větších vajec
    • špetka soli
    • 150 ml uvařené kávy
    • kakao na ozdobu
    • trocha likéru (nemusí být)
    Postup:

    Uvařím kávu, případně do ní přidám likér, a nechám vychladnout. Oddělím žloutky od bílků, bílky dám do lednice. Mascarpone vymíchám s cukrem na hladký krém, do kterého postupně přidám žloutky. Z bílků a špetky soli vyšlehám sníh a jemně ho vmíchám do připraveného krému.

    A je na čase začít skládat tiramisu. Nejprve z cukrářských piškotů vytvořím první vrstvu (dám je cukrovou stranou dolů), kterou pokapu vychladlou kávou tak, aby se do piškotů vpila, ale ne tolik, aby je rozmočila. Na druhou vrstvu použiju přibližně polovinu připraveného krému, kterou pokladu pokapanými piškoty; poslední vrstvou je krém.

    Vzniklé tiramisu posypu kakaem a dám ztuhnout do lednice – ideálně přes noc.

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..