• Tatarák z olomouckých tvarůžků

    15. ledna 2020 I Žádné komentáře
    tatarák z olomouckých tvarůžků
    Ingredience (pro 2 osoby):
    • 200 g olomouckých tvarůžků
    • 1 střední cibule
    • 75 g másla
    • 1 lžička hořčice (s dijonskou opatrněji)
    • 1 stroužek česneku
    • 1 lžička sladké papriky
    • 1 syrový žloutek
    • 4-6 plátků topinek
    • obloha: pažitka, cherry rajčátka, olivy, půlky vlašských ořechů…
    Postup:

    Máslo utřu s nastrouhanými tvarůžky do pěny. Přidám nadrobno nakrájenou cibuli, papriku, hořčici, utřený česnek, nakonec žloutek. Vše důkladně promíchám. (Já jsem uvedené ingredience, kromě žloutku, vložila do nádobky se sekáčkem, která je součástí tyčového mixéru, a bylo to hned; do směsi jsem nakonec vmíchala žloutek).

    Na oleji osmažím plátky chleba, které potřu česnekem a navrch dám syrečkovou směs. Posypu pažitkou, případně barevně doladím oblohou. Netřeba dodávat, že jako „příloha“ se nejlépe hodí pivko ze 7. schodu. 🙂

     

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..