• Provensálské rizoto s cuketou

    28. srpna 2019 I Žádné komentáře
    provensálské rizoto s cuketou
    Ingredience (pro 4 osoby):
    • 200 g vařené rýže
    • 4 jarní cibulky
    • 2 cukety
    • 2 (červené) papriky
    • 2 stroužky česneku – utřené
    • 2 stroužky česneku – na tenké plátky
    • 2 lžíce olivového oleje
    • ½ lžičky citronové šťávy
    • 1 lžíce provensálského koření
    • 1 lžíce nakrájené hladké petrželky
    • 100 g předvařených krevet
    • 50 g nastrouhaného parmezánu
    • sůl a pepř podle chuti
    Postup:

    Nejprve dám vařit rýži. Krevety zakapu citronovou šťávou, promíchám s utřeným česnekem a nechám chvíli odstát. Na pánvi na oleji orestuju cibulky a plátky česneku (dávám pozor, aby se česnek nepřismahl a nezhořkl). Očistím, omyju a nakrájím papriky a cukety, přidám je na pánev, posypu provensálským kořením a 5 minut podusím. Vedle na pánvi na oleji orestuji připravené krevety. (Rizoto mi chutná i bez krevet ?). Zeleninu smíchám s uvařenou rýží (nebo podávám zvlášť), ozdobím krevetami, posypu parmezánem a petrželovou natí.

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..