Provensálské rizoto s cuketou
28. agosto 2019 I No hay comentarios
Ingredience (pro 4 osoby):
- 200 g vařené rýže
- 4 jarní cibulky
- 2 cukety
- 2 (červené) papriky
- 2 stroužky česneku – utřené
- 2 stroužky česneku – na tenké plátky
- 2 lžíce olivového oleje
- ½ lžičky citronové šťávy
- 1 lžíce provensálského koření
- 1 lžíce nakrájené hladké petrželky
- 100 g předvařených krevet
- 50 g nastrouhaného parmezánu
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
Nejprve dám vařit rýži. Krevety zakapu citronovou šťávou, promíchám s utřeným česnekem a nechám chvíli odstát. Na pánvi na oleji orestuju cibulky a plátky česneku (dávám pozor, aby se česnek nepřismahl a nezhořkl). Očistím, omyju a nakrájím papriky a cukety, přidám je na pánev, posypu provensálským kořením a 5 minut podusím. Vedle na pánvi na oleji orestuji připravené krevety. (Rizoto mi chutná i bez krevet ?). Zeleninu smíchám s uvařenou rýží (nebo podávám zvlášť), ozdobím krevetami, posypu parmezánem a petrželovou natí.