Pomazánka z červené čočky
25. julio 2018 I No hay comentarios
Ingredience:
- 15 dkg červené čočky
- 1 lžíce citronové šťávy
- sůl
- ⅕ lžičky kayenského pepře
- 1 lžička kurkumy
- ½ lžičky římského kmínu
- 1 lžička černého sezamu
- 2 lžíce pasty tahini
- 2 lžíce olivového oleje (případně jiný podle naší obliby)
- na ozdobu – petrželová nať, zelený koriandr nebo čerstvá majoránka
- příloha – zeleninové hranolky (mrkev, vodnice, okurek, cuketa,…), příp. chipsy
Postup:
Čočku propláchnu pod tekoucí vodou a alespoň na hodinu namočím. Část namočených semen odeberu později na ozdobu a zbytek krátce povařím (několik minut). Uvařenou čočku sliju, přidám ostatní ingredience a umixuju. Luštěninovou pomazánku ozdobím několika semeny červené čočky, která jsem si před vařením dala stranou, petrželovou natí, čerstvou majoránkou nebo zeleným koriandrem.
Jako příloha se hodí zeleninové hranolky, případně zhřešíme chipsy.