• Pomazánka z červené čočky

    25. července 2018 I Žádné komentáře
    pomazánka z červené čočky
    Ingredience:
    • 15 dkg červené čočky
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • sůl
    • ⅕ lžičky kayenského pepře
    • 1 lžička kurkumy
    • ½ lžičky římského kmínu
    • 1 lžička černého sezamu
    • 2 lžíce pasty tahini
    • 2 lžíce olivového oleje (případně jiný podle naší obliby)
    • na ozdobu – petrželová nať, zelený koriandr nebo čerstvá majoránka
    • příloha – zeleninové hranolky (mrkev, vodnice, okurek, cuketa,…), příp. chipsy
    Postup:

    Čočku propláchnu pod tekoucí vodou a alespoň na hodinu namočím. Část namočených semen odeberu později na ozdobu a zbytek krátce povařím (několik minut). Uvařenou čočku sliju, přidám ostatní ingredience a umixuju. Luštěninovou pomazánku ozdobím několika semeny červené čočky, která jsem si před vařením dala stranou, petrželovou natí, čerstvou majoránkou nebo zeleným koriandrem.
    Jako příloha se hodí zeleninové hranolky, případně zhřešíme chipsy.

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..