• Polévka z hokkaido

    9. ledna 2019 I Žádné komentáře
    polévka z hokkaido
    Ingredience:
    • 600 g očištěné vydlabané dýně hokkaido
    • 1 střední mrkev
    • 1 středně velká cibule
    • asi 50 g zázvoru
    • máslo (olej)
    • asi 0,75 l zeleninového vývaru (používám BIO zeleninový vývar z DM drogerie)
    • 1 lžička kurkumy
    • sůl
    • něco na ozdobu: např. květ měsíčku nebo lichořeřišnice, petržel, čerstvá majoránka, koriandr, opražená solená slunečnicová semínka (výborná jsou Sunflower seeds z Lidlu), případně kopeček zakysané smetany
    Postup:

    Na másle (nebo oleji) osmahnu kousky dýně, kolečka mrkve, zesklovatím cibuli, přidám kurkumu a na jemno nastrouhaný zázvor. Zaliju vývarem, osolím a vařím do změknutí. Poté rozmixuji a případně ještě dochutím.
    Na talíři ozdobím podle fantazie a možností.

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..