Polévka z hokkaido
9. enero 2019 I No hay comentarios
Ingredience:
- 600 g očištěné vydlabané dýně hokkaido
- 1 střední mrkev
- 1 středně velká cibule
- asi 50 g zázvoru
- máslo (olej)
- asi 0,75 l zeleninového vývaru (používám BIO zeleninový vývar z DM drogerie)
- 1 lžička kurkumy
- sůl
- něco na ozdobu: např. květ měsíčku nebo lichořeřišnice, petržel, čerstvá majoránka, koriandr, opražená solená slunečnicová semínka (výborná jsou Sunflower seeds z Lidlu), případně kopeček zakysané smetany
Postup:
Na másle (nebo oleji) osmahnu kousky dýně, kolečka mrkve, zesklovatím cibuli, přidám kurkumu a na jemno nastrouhaný zázvor. Zaliju vývarem, osolím a vařím do změknutí. Poté rozmixuji a případně ještě dochutím.
Na talíři ozdobím podle fantazie a možností.