Ovesná kaše
20. noviembre 2019 I No hay comentarios
Ingredience (pro 2 osoby):
- 1 šálek ovesných vloček
- 2 šálky kokosového mléka (nebo mandlové, ovesné, kravské…)
- špetka soli
- hrst goji (kustovnice čínská)
- javorový sirup nebo med na oslazení
- hoblinky dobrého másla (nemusí být)
- mletá pravá skořice (ceylonská)
- na ozdobu: lístky máty, vlašské ořechy, plátky jablka apod.
Postup:
Do hrnce naliju mléko, přidám vločky, lehce osolím a za občasného míchání přivedu k varu. Pak snížím teplotu a nechám probublávat, až vločky změknou a kaše zhoustne. Do hotové kaše vmíchám goji, odstavím a dosladím medem nebo sirupem. Ovesnou kaši naliju na talíř, pokladu hoblinkami másla, posypu skořicí, ozdobím lístky máty a obložím plátky jablek.