• Ovesná kaše

    20. listopadu 2019 I Žádné komentáře
    ovesná kaše
    Ingredience (pro 2 osoby):
    • 1 šálek ovesných vloček
    • 2 šálky kokosového mléka (nebo mandlové, ovesné, kravské…)
    • špetka soli
    • hrst goji (kustovnice čínská)
    • javorový sirup nebo med na oslazení
    • hoblinky dobrého másla (nemusí být)
    • mletá pravá skořice (ceylonská)
    • na ozdobu: lístky máty, vlašské ořechy, plátky jablka apod.
    Postup:

    Do hrnce naliju mléko, přidám vločky, lehce osolím a za občasného míchání přivedu k varu. Pak snížím teplotu a nechám probublávat, až vločky změknou a kaše zhoustne. Do hotové kaše vmíchám goji, odstavím a dosladím medem nebo sirupem. Ovesnou kaši naliju na talíř, pokladu hoblinkami másla, posypu skořicí, ozdobím lístky máty a obložím plátky jablek.

     

     

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..