• Ovčí sýr s grilovanou zeleninou

    30. května 2018 I Žádné komentáře
    ovčí sýr s grilovanou zeleninou
    Ingredience:
    • polotvrdý slaný ovčí sýr (u stánku s produkty z koliby nebo řecký sýr halloumi z Lidlu)
    • olej (můj oblíbený avokádový, ale není podmínkou)
    • koření, sůl
    • zelenina – od každého něco, např. menší cibule, červená řepa, cuketa, mrkev, řapíkatý celer, paprika, topinambur
      Zeleninovou směs zajímavě doplní jablko, které do směsi přidávám. Výborná je i dýně hokkaido, celer či kořenová petržel, batáty, brambory, ale i fazolové lusky či cherry rajčátka (ty samozřejmě na gril přidáme o něco později). Zeleninu volím nejen podle chuti, ale aby ladila i barevně.
    Postup:

    Zeleninu pokrájím, promíchám s kořením dle chuti, osolím a na troše oleje dám na plech do trouby grilovat. Zeleninu přidávám na plech podle potřebné doby na její přípravu, nebo používám dva malé plechy, kdy na jednom mám tvrdší zeleninu (řepa, celer, mrkev, petržel, brambory, batáty, topinambury,…) a později přidám druhý plech (cuketa, fazolové lusky, rajčata,…).
    Na pánvi na oleji lehce osmahnu sýr, který pak přidám na talíř k hotové zelenině.