• Mandeláda se švestkami

    27. června 2018 I Žádné komentáře
    mandeláda se švestkami
    Ingredience:
    • 40 g mandlí
    • 20 g slunečnicových semínek
    • několik datlí
    • sušené švestky
    • skořice (nejlépe cejlonská)
    • třtinový cukr/med
    Postup:

    Mandle a slunečnicová semínka přes noc namočím do vody. Zvlášť namočím sušené švestky. Druhý den sliju vodu a mandle a semínka společně s datlemi umixuju (pár mandlí odložím a použiju na ozdobu). Na másle lehce povařím pokrájené sušené švestky, které byly přes noc namočené, přidám lžičku skořice a přisladím třtinovým cukrem (mírně zchladlou směs lze přisladit medem), trochu podliju vodou ze švestek. Zahoustlou směs odstavím.
    Do misky vložím mandeládu (to je ta umixovaná směs), uprostřed ní udělám důlek, do kterého naliju povidlovou směs a okraje misky ozdobím několika celými mandlemi.

    Nápaditosti se meze nekladou, a tak nabízím i variantu mandelády s jablkem:
    Do mandelády nastrouhám ½ jablka a přidám ½ lžičky skořice. Směs vložím do misky, ozdobím druhou polovinou jablka a několika mandlemi.

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..