• Kvašená zelenina (pickles)

    17. října 2018 I Žádné komentáře
    kvašená zelenina (pickles)
    Ingredience:
    • 1 ks mrkve
    • 1 ks petržele
    • 1 ks červené řepy
    • 1 ks (stonek) řapíkatého celeru
    • 1 ks jablka
    • čerstvý zázvor (množství podle požadované pikantnosti)
    • 1 lžička růžové himálajské soli
    • 1 lžička kmínu
    Postup:

    Očištěnou zeleninu a jablko nastrouhám nahrubo, zázvor najemno. Osolím a přidám kmín. Veškeré ingredience v míse pořádně promíchám, dokud nepustí šťávu. Poté směs napěchuji do keramického hrnce na kvašení zeleniny – kvašáku (viz foto) a nechám kvasit při pokojové teplotě, ne však za oknem na slunci (já dávám hrnec na zem do koupelny). Na kvašení je možné použít i sklenici, ale je nutné zeleninu pořádně zatížit. Za 3-4 dny je pickles připraveno k podávání.

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..