Kvašená zelenina (pickles)
17. octubre 2018 I No hay comentarios
Ingredience:
- 1 ks mrkve
- 1 ks petržele
- 1 ks červené řepy
- 1 ks (stonek) řapíkatého celeru
- 1 ks jablka
- čerstvý zázvor (množství podle požadované pikantnosti)
- 1 lžička růžové himálajské soli
- 1 lžička kmínu
Postup:
Očištěnou zeleninu a jablko nastrouhám nahrubo, zázvor najemno. Osolím a přidám kmín. Veškeré ingredience v míse pořádně promíchám, dokud nepustí šťávu. Poté směs napěchuji do keramického hrnce na kvašení zeleniny – kvašáku (viz foto) a nechám kvasit při pokojové teplotě, ne však za oknem na slunci (já dávám hrnec na zem do koupelny). Na kvašení je možné použít i sklenici, ale je nutné zeleninu pořádně zatížit. Za 3-4 dny je pickles připraveno k podávání.