• Křehký koláč

    17. června 2020 I Žádné komentáře
    křehký koláč
    Ingredience:

    Korpus:

    • 150 g namletých mandlí
    • 150 g hladké mouky
    • 100 g změklého másla
    • 100 g cukru krupice
    • 1 vejce
    • 3 lžíce kakaa
    • 1 lžička prdopeč
    • vanilková semínka
    • pečicí papír na vyložení formy (nebo tuk a kokos na vysypání formy)

    Náplň:

    • 500 g ricotty
    • 250 g mascarpone
    • 3 vejce
    • 3 lžíce moučkového cukru
    • 5 lžic mléka
    • vanilková semínka
    • měkké ovoce podle chuti
    Postup:

    Korpus:
    Předehřeji troubu na 180 °C. Máslo s cukrem utřu, přidám postupně sypké přísady a až nakonec vejce. Vypracuji těsto, které po částech vkládám do formy (buď vyložené pečicím papírem, nebo vymaštěné tukem a vysypané kokosem); těsto rukama rozetřu. Poté dám péct na 15 minut do předem vyhřáté trouby.

    Náplň:
    Smíchám ricottu, mascarpone, cukr, vanilku, mléko a vejce.
    Z trouby vyndám poloupečený korpus, na který naliju půlku náplně, posypu ovocem a zaliju zbývající náplní.
    Vložím do trouby a peču ještě asi 40 minut. Koláč vychladím a podávám áááááááž druhý den.

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..