Křehký koláč
17. junio 2020 I No hay comentarios
Ingredience:
Korpus:
- 150 g namletých mandlí
- 150 g hladké mouky
- 100 g změklého másla
- 100 g cukru krupice
- 1 vejce
- 3 lžíce kakaa
- 1 lžička prdopeč
- vanilková semínka
- pečicí papír na vyložení formy (nebo tuk a kokos na vysypání formy)
Náplň:
- 500 g ricotty
- 250 g mascarpone
- 3 vejce
- 3 lžíce moučkového cukru
- 5 lžic mléka
- vanilková semínka
- měkké ovoce podle chuti
Postup:
Korpus:
Předehřeji troubu na 180 °C. Máslo s cukrem utřu, přidám postupně sypké přísady a až nakonec vejce. Vypracuji těsto, které po částech vkládám do formy (buď vyložené pečicím papírem, nebo vymaštěné tukem a vysypané kokosem); těsto rukama rozetřu. Poté dám péct na 15 minut do předem vyhřáté trouby.
Náplň:
Smíchám ricottu, mascarpone, cukr, vanilku, mléko a vejce.
Z trouby vyndám poloupečený korpus, na který naliju půlku náplně, posypu ovocem a zaliju zbývající náplní.
Vložím do trouby a peču ještě asi 40 minut. Koláč vychladím a podávám áááááááž druhý den.