• Kešu kaše

    3. října 2018 I Žádné komentáře
    kešu kaše
    Ingredience:
    • 50 g kešu natural
    • 200 ml kokosového mléka (lze použít i mandlové, rýžové,…)
    • 6 – 8 ks datlí (místo datlí lze přisladit medem, stévií nebo cukrem)
    • 1 lžíce másla (používám rakouské Lacto free máslo – k dostání v síti Albert, ale lze omastit jakýmkoliv jiným, třeba Ghí)
    • na ozdobu – máta, skořice mletá, nastrouhaná čokoláda, kakao, případně jiný „posyp“
    Postup:

    Kešu a datle (každé zvlášť) namočím přes noc, nebo aspoň na 2 hodiny, do vody (lépe se pak rozmixují). Datle používám místo sladidla, je tedy možné místo nich kaši přisladit medem nebo cukrem, příp. stévií. Z kešu pak sliju vodu, propláchnu je pod tekoucí vodou a okapané spolu s kokosovým mlékem do hladka rozmixuju (datle umixuju zvlášť, anebo je mohu rozvařit v trošce vody).

    Hladkou směs naliju do kastrolku nebo malé pánvičky a na střední teplotě ji za stálého míchání přivedu k varu. Jakmile začne probublávat, bude houstnout. Datle vmíchám do kaše, a lehce provařím. Požadované hustoty docílím délkou varu nebo naopak přidáním mléka. Vařím jen do požadovaného zhoustnutí.

    Hotovou kešu kaši případně dosladím a naliju na talířek. Pokapu rozpuštěným máslem, posypu skořicí, ozdobím mátou.

    Kreativitě se meze nekladou. Možnou alternativou je kešu nahradit oloupanými mandlemi a slunečnicovými semínky (35 g / 15 g). Kaše je také velmi chutná, i když já mám slabost pro tu z kešu.

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..