• Kachní prsa se špagetovou dýní

    6. února 2019 I Žádné komentáře
    kachní prsa se špagetovou dýní
    Ingredience (pro 2 osoby):
    • 2 ks kachní prsa
    • sůl
    • mletý pepř
    • kmín
    • ½ středně velké špagetové dýně
    • 1 stroužek česneku
    • olej
    • 200 g fazolových lusků
    • petrželové listy nebo zelený koriandr, rozmarýn, či tymián na ozdobu
    Postup:

    Kachní prsa očistím, kůži neodstraňuju, ale šikmo ji pokrájím do mřížky (neprořezávat až do masa!). Prsa opepřím, osolím, pokmínuju a nechám aspoň půl hodiny při pokojové teplotě odležet.

    Rozehřeju troubu na 160 °C, dýni rozpůlím, vydlabu, vnitřek vytřu olejem s utřeným česnekem se solí a dám na plech vyložený pečicím papírem rozkrojenou stranou dolů. Peču asi 45 minut (záleží na velikosti dýně).

    Odleželá kachní prsa dám na čistou a suchou rozpálenou pánev kůží dolů. Okamžitě se začne uvolňovat sádlo, které jim nedovolí se připéct. Z této strany nechám prsa dostatečně dlouho propékat, aby kůžička byla pěkně křupavá; průběžně slévám vypečené sádlo do připravené mističky.

    Jakmile je kůžička propečená, kachní prsa nechám opékat z druhé strany i z boku; otáčím je ze všech stran, aby se maso pěkně propeklo. Pak je z pánve přendám na vyhřátý talíř a nechám chvíli odpočinout.

    Zmražené fazolové lusky dám na pařáček a nechám v páře změknout. Čerstvé lusky připravuji na pánvi s trochou oleje.

    Z upečené dýně vidličkou vyškrabu „špagety“, kachní prsa nakrájím na tenké plátky a vše společně s fazolovými lusky naaranžuju na talíř.

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..