Kachní prsa se špagetovou dýní
6. febrero 2019 I No hay comentarios
Ingredience (pro 2 osoby):
- 2 ks kachní prsa
- sůl
- mletý pepř
- kmín
- ½ středně velké špagetové dýně
- 1 stroužek česneku
- olej
- 200 g fazolových lusků
- petrželové listy nebo zelený koriandr, rozmarýn, či tymián na ozdobu
Postup:
Kachní prsa očistím, kůži neodstraňuju, ale šikmo ji pokrájím do mřížky (neprořezávat až do masa!). Prsa opepřím, osolím, pokmínuju a nechám aspoň půl hodiny při pokojové teplotě odležet.
Rozehřeju troubu na 160 °C, dýni rozpůlím, vydlabu, vnitřek vytřu olejem s utřeným česnekem se solí a dám na plech vyložený pečicím papírem rozkrojenou stranou dolů. Peču asi 45 minut (záleží na velikosti dýně).
Odleželá kachní prsa dám na čistou a suchou rozpálenou pánev kůží dolů. Okamžitě se začne uvolňovat sádlo, které jim nedovolí se připéct. Z této strany nechám prsa dostatečně dlouho propékat, aby kůžička byla pěkně křupavá; průběžně slévám vypečené sádlo do připravené mističky.
Jakmile je kůžička propečená, kachní prsa nechám opékat z druhé strany i z boku; otáčím je ze všech stran, aby se maso pěkně propeklo. Pak je z pánve přendám na vyhřátý talíř a nechám chvíli odpočinout.
Zmražené fazolové lusky dám na pařáček a nechám v páře změknout. Čerstvé lusky připravuji na pánvi s trochou oleje.
Z upečené dýně vidličkou vyškrabu „špagety“, kachní prsa nakrájím na tenké plátky a vše společně s fazolovými lusky naaranžuju na talíř.