• Houbové rizoto

    9. října 2019 I Žádné komentáře
    houbové rizoto
    Ingredience (pro 4 osoby):
    • 250 g čerstvých hub
    • 200 g rýže (arborio, carnaroli)
    • 1 cibule
    • 400 ml zeleninového vývaru
    • 8 cl suchého bílého vína
    • čerstvé bylinky
    • 100 g parmezánu
    • 1 lžíce másla
    • kousek cukety
    • sůl, koření
    • cherry rajčátka na ozdobu
    Postup:

    Na másle zpěním nadrobno pokrájenou cibuli, přidám 125 g na větší kousky pokrájených hub a osmahnu. Jakmile začnou houby pouštět šťávu, přisypu rýži, přidám kousek cukety (nemusí být), promíchám a zaliju vývarem.

    Přikryju pokličkou a asi 15 minut mírně povařím, dokud se všechna voda nevsákne (případně přiliju ještě trochu vývaru). Zbytek hub pokrájím na slabé plátky a na másle dozlatova osmahnu.

    Když je rýže téměř uvařená, přiliju víno, přidám část parmezánu, trochu másla, osolím a okořením. Dobře promíchám a zakryju na 2-3 minuty pokličkou.

    Servíruju sypané parmezánem, bylinkami a s osmaženými houbami. Pro milovníky masa jako „přílohu“ doporučuji hovězí plátek. ? ?

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..