Houbové rizoto
9. octubre 2019 I No hay comentarios
Ingredience (pro 4 osoby):
- 250 g čerstvých hub
- 200 g rýže (arborio, carnaroli)
- 1 cibule
- 400 ml zeleninového vývaru
- 8 cl suchého bílého vína
- čerstvé bylinky
- 100 g parmezánu
- 1 lžíce másla
- kousek cukety
- sůl, koření
- cherry rajčátka na ozdobu
Postup:
Na másle zpěním nadrobno pokrájenou cibuli, přidám 125 g na větší kousky pokrájených hub a osmahnu. Jakmile začnou houby pouštět šťávu, přisypu rýži, přidám kousek cukety (nemusí být), promíchám a zaliju vývarem.
Přikryju pokličkou a asi 15 minut mírně povařím, dokud se všechna voda nevsákne (případně přiliju ještě trochu vývaru). Zbytek hub pokrájím na slabé plátky a na másle dozlatova osmahnu.
Když je rýže téměř uvařená, přiliju víno, přidám část parmezánu, trochu másla, osolím a okořením. Dobře promíchám a zakryju na 2-3 minuty pokličkou.
Servíruju sypané parmezánem, bylinkami a s osmaženými houbami. Pro milovníky masa jako „přílohu“ doporučuji hovězí plátek. ? ?