• Houbová polévka

    25. září 2019 I Žádné komentáře
    houbová polévka
    Ingredience (pro 4 osoby):
    • 1,2 l litru studené vody
    • 1 lžíci másla
    • 1 větší cibuli nakrájenou na kroužky
    • 1 stroužek česneku rozetřený se solí
    • 400 g čerstvých hub (nebo předem namočených sušených hub, případně hlívu ústřičnou)
    • 2 střední pokrájené brambory
    • kousek nakrájené cukety
    • 1 ks kořenové petržele a/nebo kousek celeru (nakrájím nebo dám vařit vcelku a před podáváním z polévky vyjmu)
    • 1 lžíci hladké mouky (případně mandlovou mouku, kaštanovou apod.)
    • 1 rovnou lžičku kmínu
    • 1 lžičku soli
    • mletý černý pepř (případně podravka dle chuti)
    • ½ – 1 lžíci majoránky
    • svazek bylinek (hladká petržel, list celeru, libeček, pažitka)
    Postup:

    V hrnci rozpustím máslo, přisypu nakrájenou cibuli a smažím ji dorůžova, zapráším moukou a nechám ji 1–2 minuty zasmažit. Přidám rozetřený česnek, kořenovou petržel nebo celer (klidně obojí), kmín a houby a společně smažím další 2 minuty. Poté zaliju vodou, osolím. Do vroucí polévky vhodím brambory a cuketu.

    Když je zelenina měkká, přisypu majoránku, promíchám a případně doladím chuť solí a mletým černým pepřem. Nakonec přidám pokrájené bylinky a odstavím z plotny.

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..