• Grusetky

    14. srpna 2019 I Žádné komentáře
    grusetky
    Ingredience (pro 2 osoby):
    • 5 vajec
    • 125 g mozzarelly (1 bochánek)
    • 2 vrchovaté lžíce psyllia
    • sůl
    • pesto (bazalkové, rajčatové,…)
    • 50 g nastrouhaného parmezánu
    Postup:

    Předehřeju troubu na 160 °C. Všechny přísady umixuju na hladké těsto, které pak vyleju na 2 plechy vyložené pečicím papírem a rozetřu ho do tenoučké vrstvy. (Pracuju rychle, aby mi papír nenatáhl vlhkost a nezačal se krabatit.)

    Plechy s těstem vložím do vyhřáté trouby a peču 6-8 minut. Upečené plátky by měly být pružné nevysušené, ale nesmí se lepit. Po vyndání z trouby je otočím papírem nahoru, a ten pak lehce sloupnu. Placky potřu pestem, smotám do ruličky, nakrájím na špalíčky a posypu parmezánem.

    Do těsta je možné přidat a rozmixovat i různé přísady podle chuti a fantazie (sušená rajčata, bazalku, špenát, kurkumu, papriku, chilli,…). Upečené grusetky lze uchovávat zakryté v lednici několik dní, v mrazáku i několik měsíců. Před použitím je stačí krátce ohřát na pánvi nebo v troubě.

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..