• Grilované portobello se sýrem

    8. srpna 2018 I Žádné komentáře
    grilované portobello se sýrem
    Ingredience:
    • žampiony portobello
    • sýr (parmezán, ovčí,…)
    • česnek
    • olivový olej
    • balzamikový ocet
    • sůl, pepř, kdo má rád – špetku římského kmínu
    • bylinky dle chuti (rozmarýn, koriandr, bazalka, libeček,…)
    • zelenina na salát – římský salát, pórek nebo jarní cibulka, černé olivy, cherry nebo soudková rajčátka
    Postup:

    Připravím si marinádu – vyšlehám ocet, sůl, pepř, přidám olej, nastrouhaný (nadrcený) stroužek česneku, bylinky. V marinádě namočím očištěné kloboučky hub portobello a nechám asi hodinu marinovat. Na pečicí papír na plechu rozmístím houby klobouky dolů a griluji asi 20 minut, potom je otočím a griluju dalších asi 5 minut, pak do hlaviček vložím sýr a vrátím do trouby, aby se sýr zapekl.

    Mezitím si připravím salát. Pokrájím jarní cibulku i s natí (nebo pórek), na proužky listy římského salátu (které zbavím tuhých částí) a vše promíchám s olejem. Osolím, přidám černé olivy a rajčátka. Kreativitě se meze nekladou.? Jakmile je sýr hotov (záleží na typu sýra, některý se neroztéká a zůstává světlý), servíruju na talíř.

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..