Grilované portobello se sýrem
8. agosto 2018 I No hay comentarios
Ingredience:
- žampiony portobello
- sýr (parmezán, ovčí,…)
- česnek
- olivový olej
- balzamikový ocet
- sůl, pepř, kdo má rád – špetku římského kmínu
- bylinky dle chuti (rozmarýn, koriandr, bazalka, libeček,…)
- zelenina na salát – římský salát, pórek nebo jarní cibulka, černé olivy, cherry nebo soudková rajčátka
Postup:
Připravím si marinádu – vyšlehám ocet, sůl, pepř, přidám olej, nastrouhaný (nadrcený) stroužek česneku, bylinky. V marinádě namočím očištěné kloboučky hub portobello a nechám asi hodinu marinovat. Na pečicí papír na plechu rozmístím houby klobouky dolů a griluji asi 20 minut, potom je otočím a griluju dalších asi 5 minut, pak do hlaviček vložím sýr a vrátím do trouby, aby se sýr zapekl.
Mezitím si připravím salát. Pokrájím jarní cibulku i s natí (nebo pórek), na proužky listy římského salátu (které zbavím tuhých částí) a vše promíchám s olejem. Osolím, přidám černé olivy a rajčátka. Kreativitě se meze nekladou.? Jakmile je sýr hotov (záleží na typu sýra, některý se neroztéká a zůstává světlý), servíruju na talíř.