• Dvoubarevné vosáky

    18. prosince 2019 I Žádné komentáře
    dvoubarevné vosáky
    Ingredience:

    Světlé těsto:

    • 30 g mletých vlašáků nebo mandlí
    • 2 lžíce rumu
    • 1 bílek
    • 80 g najemno rozdrcených (světlých) piškotů
    • 50 g másla
    • 30 (kakaových) piškotů na spodek vosáků

    Kakaové těsto:

    • 80 g najemno rozdrcených piškotů (tady používám kakaové piškoty)
    • 2 lžíce rumu
    • 1 bílek
    • 2 lžíce holandského kakaa
    • 50 g másla
    • 30 piškotů na spodek

     

    Náplň:

    • 3 žloutky
    • 100 g másla
    • 3-4 lžíce cukru
    • 3 lžíce rumu
    Postup:

    V mixéru (používám Nutribullet) zvlášť rozmixuju přísady: ořechy, světlé a tmavé piškoty, které pak ještě prosiju přes cedník, aby bylo těsto hladké. V míse z přísad vypracuju obě těsta, ta poté obalím potravinovou fólií a dám ztuhnout do lednice.

    Mezitím si připravím náplň. Změklé máslo utřu s cukrem, postupně přidávám žloutky a nakonec rum; třu dohladka, žádné hrudky.
    Formičku na vosáky vysypu moučkovým cukrem (doporučuju otvírací formičky, odpadnou nervy u vyklepávání), vmáčknu do ní kuličku těsta, prstem udělám důlek, který vyplním krémem. Hnízdo uzavřu piškotem. Kombinuju světlé a tmavé piškoty, ale klidně mohou být jen světlé.

     

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..