Dvoubarevné vosáky
18. diciembre 2019 I No hay comentarios
Ingredience:
Světlé těsto:
- 30 g mletých vlašáků nebo mandlí
- 2 lžíce rumu
- 1 bílek
- 80 g najemno rozdrcených (světlých) piškotů
- 50 g másla
- 30 (kakaových) piškotů na spodek vosáků
Kakaové těsto:
- 80 g najemno rozdrcených piškotů (tady používám kakaové piškoty)
- 2 lžíce rumu
- 1 bílek
- 2 lžíce holandského kakaa
- 50 g másla
- 30 piškotů na spodek
Náplň:
- 3 žloutky
- 100 g másla
- 3-4 lžíce cukru
- 3 lžíce rumu
Postup:
V mixéru (používám Nutribullet) zvlášť rozmixuju přísady: ořechy, světlé a tmavé piškoty, které pak ještě prosiju přes cedník, aby bylo těsto hladké. V míse z přísad vypracuju obě těsta, ta poté obalím potravinovou fólií a dám ztuhnout do lednice.
Mezitím si připravím náplň. Změklé máslo utřu s cukrem, postupně přidávám žloutky a nakonec rum; třu dohladka, žádné hrudky.
Formičku na vosáky vysypu moučkovým cukrem (doporučuju otvírací formičky, odpadnou nervy u vyklepávání), vmáčknu do ní kuličku těsta, prstem udělám důlek, který vyplním krémem. Hnízdo uzavřu piškotem. Kombinuju světlé a tmavé piškoty, ale klidně mohou být jen světlé.