• Dezert z červené řepy

    19. června 2019 I Žádné komentáře
    dezert z červené řepy
    Ingredience:

    Těsto:

    • 200 g uvařené červené řepy (třeba z Lidlu ?)
    • 100 g lněného semínka (dávám zlaté)
    • 50 g kešu oříšků
    • 50 g vlašských oříšků
    • 1 lžíce kokosového oleje + na vymazání formy
    • 1 lžíce medu

    Krém:

    • 10-12 lžic kokosového mléka
    • 50 g hořké 85% čokolády (nebo čokoláda na vaření)
    • 3 lžíce kakaa

    Na ozdobu:

    • kakaové boby
    • mátové lístky
    • celé ořechy (kešu, vlašské)
    • dle vlastní fantazie

     

    Postup:

    Kešu a vlašské ořechy namočím aspoň na 6 hodin do vody. Umixuju (nebo umelu) lněné semínko a dám ho do mísy. Pak do mixéru vložím oloupanou vařenou řepu a společně s ořechy, kokosovým olejem a medem umixuju. Hmotu pak naliju do mísy s umixovaným lněným semínkem a promíchám.

    Menší formu (použila jsem obdélníkovou o rozměru 20 x 12 cm) vymažu kokosovým olejem a namačkám do ní těsto.
    Rozpustím čokoládu, přimíchám do ní kokosové mléko a kakao. Nechám směs trochu zchladnout, a pak ji vyliju do formy na těsto. Navrch dám lístky máty, případně kakaové boby.

    Dezert dám do lednice a nechám aspoň 3 hodiny ztuhnout.

     

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..