Dezert z červené řepy
19. junio 2019 I No hay comentarios
Ingredience:
Těsto:
- 200 g uvařené červené řepy (třeba z Lidlu ?)
- 100 g lněného semínka (dávám zlaté)
- 50 g kešu oříšků
- 50 g vlašských oříšků
- 1 lžíce kokosového oleje + na vymazání formy
- 1 lžíce medu
Krém:
- 10-12 lžic kokosového mléka
- 50 g hořké 85% čokolády (nebo čokoláda na vaření)
- 3 lžíce kakaa
Na ozdobu:
- kakaové boby
- mátové lístky
- celé ořechy (kešu, vlašské)
- dle vlastní fantazie
Postup:
Kešu a vlašské ořechy namočím aspoň na 6 hodin do vody. Umixuju (nebo umelu) lněné semínko a dám ho do mísy. Pak do mixéru vložím oloupanou vařenou řepu a společně s ořechy, kokosovým olejem a medem umixuju. Hmotu pak naliju do mísy s umixovaným lněným semínkem a promíchám.
Menší formu (použila jsem obdélníkovou o rozměru 20 x 12 cm) vymažu kokosovým olejem a namačkám do ní těsto.
Rozpustím čokoládu, přimíchám do ní kokosové mléko a kakao. Nechám směs trochu zchladnout, a pak ji vyliju do formy na těsto. Navrch dám lístky máty, případně kakaové boby.
Dezert dám do lednice a nechám aspoň 3 hodiny ztuhnout.