• Čočkový salát

    15. července 2020 I Žádné komentáře
    čočkový salát
    Ingredience (pro 4 osoby):
    • 250 g fermentované čočky (použila jsem belugu, ale není to podmínkou)
    • 1 ks avokáda
    • 2 středně velká jablka
    • 3 ks vařené červené řepy
    • 1 ks jarní cibulky i s natí (nebo zelená část pórku, případně pažitka)
    • kopr podle chuti (nemusí být)
    • jablečný ocet a voda k fermentaci čočky

    Zálivka:

    • 5 lžic avokádového oleje (použila jsem sezamový a taky to jde ☺)
    • pepř (použila jsem čtyřbarevný v mlýnku)
    • sůl
    • šťáva z ½ citronu
    Postup:

    Fermentovanou čočku musím připravit předem: do misky dám čočku a na 24 hodin ponořím do nálevu (1 díl jablečného octa + 5 dílů vody), přikryju talířem, aby k ní nepronikalo světlo. Druhý den nakrájím avokádo, jablka, řepu, nať, sliju nálev z čočky, tu pak vmíchám do směsi, přidám zálivku a lehce promíchám. Dochutím, případně dosladím (pokud jsou jablka a řepa sladké, tak není potřeba). Pro pořádek a klid v duši dodávám, že inspirací pro tento salát byl pořad Kluci v akci.
    Podávám s kvalitním pečivem.

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..