Červená řepa s kozím sýrem
11. julio 2018 I 2 comentarios
Ingredience:
- 1-2 ks předvařené červené řepy (např. z Lidlu)
- 100 g kozího sýru (zde z Lidlu – Petit chevre doux 2×100 g)
- lístky baby špenátu
- černé olivy
- slunečnicová semínka – loupaná solená pražená (Lidl – balení 100 g)
- jádra vlašských ořechů
- květy lichořeřišnice
- olivový olej
- křupavý vícezrnný žitný chléb
Postup:
Řepu nakrájím na tenké plátky, které na talíři proložím kozím sýrem. Kolem naaranžuji čerstvé lístky baby špenátu, květy lichořeřišnice a černé olivy. Posypu praženými slunečnicovými semínky a jádry vlašských ořechů (já je předem na několik hodin namočím do studené vody, jsou chutnější) a nakonec zakapu olivovým olejem.
Kdo chce, může k salátu přikusovat žitný chléb.
Moje oblíbené jídlo. Není nic lepšího, než vyběhnout na zahrádku a utrhnout si čerstvé ovoce nebo zeleninu. Řepa je vynikající čerstvá, syrová 🙂
Děkujeme za příspěvek, Jitko. Utrhnout si na vlastní zahrádce čerstvou a zdravou zeleninu a ovoce – to je ta nejlepší varianta. Jak přece víme, Jsme to, co jíme 🙂