• Červená řepa s kozím sýrem

    11. července 2018 I 2 komentáře
    červená řepa s kozím sýrem
    Ingredience:
    • 1-2 ks předvařené červené řepy (např. z Lidlu)
    • 100 g kozího sýru (zde z Lidlu – Petit chevre doux 2×100 g)
    • lístky baby špenátu
    • černé olivy
    • slunečnicová semínka – loupaná solená pražená (Lidl – balení 100 g)
    • jádra vlašských ořechů
    • květy lichořeřišnice
    • olivový olej
    • křupavý vícezrnný žitný chléb
    Postup:

    Řepu nakrájím na tenké plátky, které na talíři proložím kozím sýrem. Kolem naaranžuji čerstvé lístky baby špenátu, květy lichořeřišnice a černé olivy. Posypu praženými slunečnicovými semínky a jádry vlašských ořechů (já je předem na několik hodin namočím do studené vody, jsou chutnější) a nakonec zakapu olivovým olejem.
    Kdo chce, může k salátu přikusovat žitný chléb.

    2 komentáře u „Červená řepa s kozím sýrem“

    1. Jitka napsal:

      Moje oblíbené jídlo. Není nic lepšího, než vyběhnout na zahrádku a utrhnout si čerstvé ovoce nebo zeleninu. Řepa je vynikající čerstvá, syrová 🙂

      1. ZitZivot napsal:

        Děkujeme za příspěvek, Jitko. Utrhnout si na vlastní zahrádce čerstvou a zdravou zeleninu a ovoce – to je ta nejlepší varianta. Jak přece víme, Jsme to, co jíme 🙂

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..