Bezlepkové brownie
6. noviembre 2019 I No hay comentarios
Ingredience:
- 550 g uvařené oloupané červené řepy
- 225 g kvalitní hořké čokolády
- 120 g másla
- 150 g jemně mletých mandlí
- 3 vejce
- 275 g cukru
- ozdoba (vanilková zmrzlina, šlehačka, jogurt, lístky máty, meduňky…)
Postup:
Červenou řepu nakrájím na kousky a umixuju pomocí tyčového mixéru. Ve vodní lázni rozpustím čokoládu s máslem, přidám umixovanou řepu a mleté mandle. Ušlehám vejce s cukrem a opatrně vmíchám do čokoládovo-řepné hmoty. Směs naliju do formy (20×30 cm) vyložené pečicím papírem a peču 25–30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
Brownie ozdobím jogurtem (nebo šlehačkou) a lístky máty; dobře chutná i s kopečkem zmrzliny.