• Bezlepkové brownie

    6. listopadu 2019 I Žádné komentáře
    bezlepkové brownie
    Ingredience:
    • 550 g uvařené oloupané červené řepy
    • 225 g kvalitní hořké čokolády
    • 120 g másla
    • 150 g jemně mletých mandlí
    • 3 vejce
    • 275 g cukru
    • ozdoba (vanilková zmrzlina, šlehačka, jogurt, lístky máty, meduňky…)
    Postup:

    Červenou řepu nakrájím na kousky a umixuju pomocí tyčového mixéru. Ve vodní lázni rozpustím čokoládu s máslem, přidám umixovanou řepu a mleté mandle. Ušlehám vejce s cukrem a opatrně vmíchám do čokoládovo-řepné hmoty. Směs naliju do formy (20×30 cm) vyložené pečicím papírem a peču 25–30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
    Brownie ozdobím jogurtem (nebo šlehačkou) a lístky máty; dobře chutná i s kopečkem zmrzliny.

     

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..