Pomazánka z červené řepy
1. enero 2020 I No hay comentariosŘíká se, jak na Nový rok, tak po celý rok. Tak proč nezačít u zdravého a chutného jídla? Pomazánka z červené řepy je ideální na lehkou večeři.
Dvoubarevné vosáky
18. diciembre 2019 I No hay comentariosVosí hnízda, včelí úly, vosáky,… každý je pojmenováváme jinak, ale všichni víme, o jakém vánočním cukroví je řeč. Znáte jeho dvoubarevnou variantu? Že ne?
Vanilkové rohlíčky
4. diciembre 2019 I 2 comentariosNa adventním věnci jsme už zapálili první svíčku, Vánoce se tedy nezadržitelně blíží. Pojďme se na ně připravit s mými oblíbenými vanilkovými rohlíčky.
Ovesná kaše
20. noviembre 2019 I No hay comentariosMáte rádi vločky? Vyzkoušejte náš recept na tuto sladkou snídani, která vás zároveň i zahřeje.?
Bezlepkové brownie
6. noviembre 2019 I No hay comentariosVyzkoušejte netradiční recept na tento americký dezert oblíbený nejen mezi celiaky a dozdobte si ho podle chuti třeba kopečkem vanilkové zmrzliny. Mňam!
Sardinková pomazánka
23. octubre 2019 I No hay comentariosJak jsou malé, tak ale o to víc jsou zdravé. Sardinky dodávají tělu prospěšné látky, především omega-3 mastné kyseliny, proteiny a vápník – proto se jí celé (včetně drobných kostiček).
Houbové rizoto
9. octubre 2019 I No hay comentariosPokud vám ještě zbyly nějaké houby z letošního houbaření nebo jestli prostě na ně máte jenom chuť, tak určitě vyzkoušejte tento recept na houbové rizoto.
Houbová polévka
25. septiembre 2019 I No hay comentariosMěli jste úspěšnou houbařskou sezónu? Jak jste si poradili s vaším úlovkem? My jsme si po houbaření uvařili tuhle výbornou houbovou polévku. Mňam! ?
Konfitovaná kachna
11. septiembre 2019 I No hay comentariosKonfitovaná kachna je vlastně kachna pečená ve vlastním tuku, pozvolna při nízké teplotě. Tímto způsobem zůstane maso krásně šťavnaté. To nejtěžší na tomto receptu je udržet na uzdě své mlsné jazýčky.
Provensálské rizoto s cuketou
28. agosto 2019 I No hay comentariosRádi bychom se s vámi podělili o náš oblíbený recept na lehké zeleninové rizoto, které můžete vyšperkovat podle chuti krevetami nebo jinými mořskými plody.
Grusetky
14. agosto 2019 I No hay comentariosGrusetky jsou těstoviny bez mouky. Můžou se používat jako zavářka do polévek nebo jako příloha (jsou moc dobré třeba v kombinaci se zelenými fazolkami a slaninou). Dokonce je možné je nechat vcelku a použít jako lasagne. Já jsem si je oblíbila jako chuťovku s pestem.
Zdravé „nakopnutí“
31. julio 2019 I No hay comentariosZdravé nakopnutí je zeleninová šťáva vyrobená převážně z červené řepy, jejichž pozitivní účinky na naše zdraví snad ani není nutno připomínat.
Ledový čaj
17. julio 2019 I No hay comentariosDopřejte si příjemné osvěžení během horkých letních dní – připravte si domácí ledový čaj. Pokud nevíte, jak na to, inspirujte se naším receptem.
Banánové smoothie
3. julio 2019 I No hay comentariosLéto začalo pěkně zprudka a každé osvěžení přijde vhod. Pokud nemůžete skočit rovnou do bazénu, osvěžte se prozatím alespoň naším banánovým smoothie.
Dezert z červené řepy
19. junio 2019 I No hay comentariosNevíte, co si dát za dobrotu ke kafi nebo čím překvapit návštěvu? Vyzkoušejte tento recept na netradiční nepečený dezert. Určitě si pochutnáte!
Kaštanová polévka
5. junio 2019 I No hay comentariosJedlé kaštany jsou vhodné na fyzickou únavu, podvýživu a napomáhají při úzkostech.
Hlívové placičky s rýží
22. mayo 2019 I 2 comentariosHlíva ústřičná obsahuje vitamíny, minerály, vlákninu a další tělu prospěšné látky. Nejdůležitější jsou ale tzv. beta-glukony, které posilují naši obranyschopnost.
Pohanková kaše s ovocem
8. mayo 2019 I 2 comentariosPohanka obsahuje rutin pro zachování dobrého cévního systému, proto je doporučována lidem s křečovými žilami, ale i celiatikům, protože neobsahuje lepek. Pohanková kaše je lehce stravitelná a je vhodná pro oslabenou slinivku.
Kropsoupča
17. abril 2019 I No hay comentariosO tento recept se s námi podělil náš kamarád Kropenka. Kropsoupča, aneb Kropenkova kombinace Francouzské Bouillabaisse a Thaiského kari, je vynikající karé.
Špagetová dýně s Halloumi
3. abril 2019 I No hay comentariosPolotvrdý sýr Halloumi, z ovčího a kozího mléka, se vyrábí hlavně na Kypru a je ideální k tepelné úpravě, protože se neroztéká. Vyzkoušejte ho v kombinaci se špagetovou dýní a další zeleninou.
Tvarohový koláč s ovocem
20. marzo 2019 I No hay comentariosTvarohový koláč je mým oblíbeným dezertem ke kafi. Je rychlý na přípravu a výtečný – s lesním ovocem nejlepší a díky tvarohu i příjemně vláčný.
Guacamole na placce z červené čočky
6. marzo 2019 I No hay comentariosRecept na guacamole, jehož základem je avokádo bohaté na zdravé tuky, a díky placce z červené čočky máte zdravou svačinu nebo večeři plnou vlákniny.
Zapečená cuketa s olomouckými tvarůžky
20. febrero 2019 I No hay comentariosOlomoucké tvarůžky jsou zrající sýr, který se vyrábí z odtučněného mléka, má nízký obsah tuku a především je známý svou charakteristickou (ne)vůní.
Kachní prsa se špagetovou dýní
6. febrero 2019 I No hay comentariosTentokrát jsme připravili něco pro „masožravce“. Kachní maso je bohatší na železo a vitamín B, než jiné druhy masa a špagetová dýně obsahuje hodně vlákniny.
Chia puding s ovocem
23. enero 2019 I No hay comentariosChia semínka šalvěje hispánské jsou skvělým zdrojem energie, chia vlastně maysky znamená síla; superpotravina plná antioxidantů, vápníku, omega-3 mastných kyselin.
Polévka z hokkaido
9. enero 2019 I No hay comentariosDýně hokkaido posiluje imunitní systém, má detoxikační a močopudné účinky, podporuje trávicí systém, díky betakarotenu zlepšuje kvalitu kůže a chrání před UV zářením, je to lék na srdeční poruchy a onemocnění ledvin,… Tak už pro ni běžte!?
Domácí maki sushi
26. diciembre 2018 I No hay comentariosNa tento sváteční den by se hodilo něco speciálního. Připravili jsme pro vás tedy recept na domácí sushi – rybí i vegetariánskou variantu. Vynikající a tělu prospěšné! Obsahuje bílkoviny, omega-3 mastné kyseliny, jód a další minerály a vitamíny.
Avokádová pomazánka
12. diciembre 2018 I No hay comentariosAvokádo je bohaté na draslík, vitamín K, vlákninu, antioxidanty, obsahuje zdravé tuky a rychle zasytí.
Salát z červené řepy
28. noviembre 2018 I No hay comentariosČekáte návštěvu a nevíte čím ji pohostit? Připravte chutný, zdravý a rychlý salát z červené řepy – rozdělte do mističek, hezky ozdobte a přijímejte chválu.
Rychlovka s mořskými plody
14. noviembre 2018 I No hay comentariosMořské plody jsou zdravé, nízkokalorické, obsahují nenasycené mastné kyseliny (prospěšné pro srdce, klouby, mozek), jód, železo a další minerály a vitamíny.
Tiramisu
31. octubre 2018 I No hay comentariosTradiční italský dezert tiramisu je po zásluze velmi oblíbeným a zároveň je i snadný na přípravu. Ale opravdu použijte mascarpone, ničím ho nenahrazujte. ☺♥
Kvašená zelenina (pickles)
17. octubre 2018 I No hay comentariosKvašená zelenina (pickles) je dobře stravitelná, upravuje střevní mikroflóru, protože obsahuje probiotika, podporuje trávení a posiluje tělesnou imunitu.
Kešu kaše
3. octubre 2018 I No hay comentariosVěděli jste, že kešu oříšky jsou přírodní antidepresivum plné hořčíku, vitamínu B, zlepšují imunitu a jsou dobré nejen k vínu, ale i nasladko k snídani?
Brokolicové placičky
19. septiembre 2018 I 2 comentariosBrokolice chrání organismus proti rakovinotvorným látkám, je bohatá na vitamín C, E, kyselinu listovou, vlákninu, vápník, draslík a doporučovaná při dietě.
Banánová palačinka s mangem
5. septiembre 2018 I 2 comentariosBanánová palačinka s mangem je nízkotučnou variantou této oblíbené sladké pochoutky a díky tropickému mangu dodáte tělu vitamín A, C, vlákninu, beta karoten a další prospěšné látky.
Smoothie z červené řepy
22. agosto 2018 I No hay comentariosOsvěžující smoothie je ideálním nápojem v létě, je plné prospěšných látek a je hotové raz dva. Navíc červená řepa je mimo jiné zdrojem železa a pomáhá bojovat proti rakovině. Tak proč tělu nedopřát tuto vitamínovou bombu?
Zelené smoothie
21. agosto 2018 I No hay comentariosOsvěžující smoothie je ideálním nápojem v létě, je plné prospěšných látek a je hotové raz dva. Špenát obsahuje kyselinu listovou, která napomáhá našemu myšlení. Tak proč tělu nedopřát tuto vitamínovou bombu?
Grilované portobello se sýrem
8. agosto 2018 I No hay comentariosŽampióny portobello jsou protizánětlivé houby, které bojují proti rakovině, proti migréně, také udržují zdravou štítnou žlázu, kosti, normální krevní tlak.
Pomazánka z červené čočky
25. julio 2018 I No hay comentariosČervená čočka je lehce stravitelná luštěnina plná vlákniny, která nás dokáže nasytit na delší dobu. Je také zdrojem vitaminů B, A, C, železa a dalších tělu prospěšných minerálů.
Červená řepa s kozím sýrem
11. julio 2018 I 2 comentariosČervená řepa a kozí sýr jsou výtečnou kombinací pro svěží letní salát. Je to vlastně takový elixír zdraví a mládí se spoustou vitaminů a minerálů.
Mandeláda se švestkami
27. junio 2018 I No hay comentariosMandeláda se švestkami – oříškovo ovocná kombinace pro ty, kteří mají rádi sladkou snídani. Vyzkoušejte i variantu s jablkem, fantazii se meze nekladou!
Krevety s pak choi a řapíkatým celerem
13. junio 2018 I No hay comentariosMáte rádi krevety? Máte rádi lehkou stravu? Máte rádi jídla snadná na přípravu? Inspirujte se tímto svěžím středomořským receptem.
Ovčí sýr s grilovanou zeleninou
30. mayo 2018 I No hay comentariosOvčí sýr je mou oblíbenou pochoutkou, mám ho ráda snad na všechny způsoby. Vyzkoušejte tento recept na rychlou a chutnou večeři trochu jinak.
Mrkvová polévka se zázvorem
16. mayo 2018 I No hay comentariosMoje oblíbená mrkvová polévka plná vitamínů, antioxidantů a vlákniny. Pokud preferujete krémové polévky nebo prostě jen chcete vyzkoušet něco nového, určitě mrkněte na tento netradiční recept.
Hummus se zeleninou
9. mayo 2018 I No hay comentariosHummus je výtečnou pochoutkou ideální na svačinu nebo pokud chcete pohostit své přátele něčím zajímavým a nechcete strávit celé odpoledne přípravami. Zároveň je výborným zdrojem proteinů, vlákniny, železa či vitamínu C.
Hlíva se sušenými rajčaty
8. mayo 2018 I No hay comentariosUrčitě jste už slyšeli, že hlíva ústřičná má blahodárné účinky pro náš organismus. Proč tedy tělu nedopřát něco zdravého a přitom chutného? Pokud sháníte inspiraci, jak tuto léčivou houbu připravit, podívejte se na následující recept.